Rajoyd survestatakse pangaarveskandaalis aru andma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariano Rajoy.
Mariano Rajoy. Foto: SCANPIX

Hispaania opositsioonierakonnad survestavad konservatiivset peaministrit Mariano Rajoyd andma parlamendi ees aru, kuidas endine võimupartei varahoidja kogus Šveitsi pangaarvele 22 miljonit eurot.

Sotsialistid ja teised opositsioonirühmitused kavatsevad nõuda teisipäeval Rajoy ilmumist parlamenti, kuid valitseva Rahvapartei absoluutne enamus tähendab, et ettepanek võidakse maha hääletada.

Kuigi skandaalis pole kedagi vahistatud ega kellelegi süüdistust esitatud, mõjub see halvasti hispaanlastelt kasinuskavaga suuri ohvreid nõudva Rajoy mainele.

Rajoy distantseeris end laupäeval erakonna endisest varahoidjast ning lubas võidelda korruptsiooni vastu võimuparteis.

Rajoy ütles Rahvapartei üritusel kedagi konkreetselt nimetamata, et mõned inimesed, kes olid partei heaks töötanud, ei tee seda enam, ning asjaga tegelevad õigusorganid.

Endine varahoidja Luis Barcenas lahkus ametist 2009. aastal, kuid talle ei ole ühtegi süüdistust esitatud. Tema advokaat eitas, et raha oli ebaseaduslikult saadud või seotud Rahvaparteiga.

Paremtsentristlik ajaleht El Mundo kirjutas reedel, et Rahvapartei mitmed kõrged liikmed said enam kui 20 aasta vältel deklareerimata töötasu. Raha eraldasid peamiselt erafirmad.

Ajalehe väitel jagas Barcenas jaganud kõrgetele parteiametnikele ümbrikuid tuhandete eurodega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles