Elu Soomes: mees teenib 100 000 eurot aastas, kuid pere elab vaeselt

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome pere teenib 100 000 eurot aastas, kuid riideid jaksab ikkagi osta vaid kirbuturult.
Soome pere teenib 100 000 eurot aastas, kuid riideid jaksab ikkagi osta vaid kirbuturult. Foto: Peeter Langovits

Helsingin Sanomat avaldas arvamusartikli, milles üks Soome pereema kirjeldab seda, kuidas pere 100 000-eurose aastaeelarvega hakkama peab saama. «Me ei ole rahaliselt rikkad, sest sellest rahast peab ära elama kogu pere,» kirjutab naine.

Naine ütleb, et ta on täiesti eri meelt sellest suhtes, et kõik üle 100 000 euro teenivad inimesed tuleks kõrgemalt maksustada.

Naine kirjutab, et tal on kehv tervis, kuid tervisekindlustust tal pole, sest ta ei tööta. Abikaasa kõrge sissetuleku tõttu ei saa ta ka töötu abiraha. «Meil on neli last, suur eluasemelaen ja maja, mis vajaks remonti. Auto on vana ja laguneb. Minu arstiabile kulub palju raha,» kirjeldab naine. Perel pole kapitalitulusid, suvilat ega raha puhkusereisideks. Enamik riideid ostetakse kirbuturgudelt. «Maksustamisel peaks arvestama kogu pere sissetulekut,», leiab ta.

Artikkel tekitas suurt vastukaja ja enamik kommentaatoreid leidis, et kui kuus ei ela 6-liikmeline pere ära 8300 euroga, siis peaksid nad küll peeglisse vaatama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles