Gräzin: kriis praegu ei mõjuta ringhäälingumaja ehitust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu logo.
Rahvusringhäälingu logo. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakondlasest Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu liikme Igor Gräzini sõnul majanduskriis praegu ringhäälingumaja ehituse ettevalmistamist ei sega, kuna tänavu ei ole hoone jaoks suuri finantseerimistehinguid ette nähtud.


Gräzin ütles BNSile, et tema hinnangul ei tohiks rahvusringhäälingu uue hoone ehitamist edasi lükata, kuna tegemist on samasuguse riiklikult tähtsa objektiga, nagu näiteks Eesti Rahva Muuseum.

Gräzini sõnul ei ole eelarvekärped tänavu maja ehitusele mõju avaldanud, kuna selleks aastaks ei olnud hoone ehitusele ka esialgse kava järgi suuri summasid ette nähtud. Gräzin märkis, et praegu on käimas planeeringu koostamine.

2007. aastal paika pandud kava järgi võiks hoone pidulik avamine toimuda 18. detsembril 2011, kui on rahvusringhäälingu 85. sünnipäev. Regulaarne raadioringhääling sai Eestis alguse 18. detsembril 1926 ning seda kuupäeva loetakse Eesti rahvusringhäälingu sünnipäevaks.

Ringhäälingumaja sisustamine, seadmete häälestamine ja kolimine on kavandatud 2012. aasta jaanuarist maini. Täies mahus alustab rahvusringhääling kava kohaselt uues hoones tegevust 2012. aasta sügishooaja alguses.

ERR võtab ringhäälingumaja projekteerimisel aluseks arhitektuurikonkursi võidutöö, mille autor on Taani arhitekt Erik Nobel. Võitnud projekt näeb ette klaasist hoone, mille sisse on paigutatud läbipaistmatute seintega stuudiod.

Hoone on kavas rajada Tallinnasse Tuisu 21 asuvale krundile.

Jaanuaris kinnitatud ERRi 2009. aasta eelarve näeb ette rinmghäälingumaja ettevalmistustööde jätkamist. Kavas on Tuisu 21 kinnistu ning selle lähiümbruse detailplaneeringu vastuvõtmine ja kehtestamine.

Samuti on kavas hoone peaprojekteerija leidmiseks avatud hankemenetluse läbiviimine ning hoone eelprojekti koostamine. Hoone põhiprojekti valmimine on kavandatud juuniks 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles