Eesti Energia puhaskasum tuli 1,4 miljardit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive
Sandor Liive Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia 2008/09. märtsis lõppenud majandusaasta äritulud olid 10,6 miljardit krooni, kontserni ärikasumiks kujunes 1,6 miljardit krooni ning puhaskasum oli 1,4 miljardit krooni.


Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive ütles 2008/09. majandusaasta tulemusi kommenteerides, et lõppenud majandusaasta oli Eesti Energia jaoks edukas. «Reageerisime vastavalt majanduskeskkonna muutustele ja rakendasime efektiivselt kulude kontrolli. See tõstis märkimisväärselt kontserni efektiivsust,» selgitas Liive.

Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik lisas majandustulemusi kommenteerides, et positiivset mõju kontserni finantstulemustele avaldas elektrienergia suurem müügitulu, mis tulenes peamiselt suuremast eksporditulust ja see kompenseeris kodumaise elektrienergia müügikoguste langust majandusaasta teises pooles.

«Kasumi teenimine ei tähenda Eesti Energia jaoks vaba raha, vaid suurimaid investeerimisvõimalusi, sest iga täiendav kasumikroon võimaldab meil pangalaenude abiga investeerida elektrivõrkude ja tootmise uuendamisse neli krooni.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles