Kaubanduskoda valis Toomas Lumani juhiks tagasi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Luman.
Toomas Luman. Foto: Peeter Langovits

Kaubandus-Tööstuskoda valis Toomas Lumani üksmeelselt tagasi juhatuse esimeheks, valituks osutunud juhatuse liikmetest sai enim vastuhääli Uuemõisa Investi juht Koit Uus.


Juba üle 14 aasta Kaubandus-Tööstuskoda juhtinud Toomas Luman ütles, et eks vahepeal on olnud ka käegalöömise hetki, kuid neist on ta alati üle saanud. «Küsimus on selles, et ükskõik kui parempoolse valitsusega riigis ükski poliitiline erakond ettevõtlusmaailma huve ei esinda ei nüüd ega tulevikus. Seetõttu on tugevaid ettevõtlusorganisatioone tarvis.»


«Poliitikas maksavad ainult hääled, aga ettevõtjad noodustavad alati ja igas ühiskonnas marginaalse osa valijatest,» selgitas ta.

Vihjele, et praegust valituserakonda peetakse Eestis väga ettevõtjasõbralikuks, vastas Luman: «Kõik on õige, sest mõni teine erakond oleks ehk majanduses vähem kompetentne, aga ettevõtjad teeksid siiski riigis palju teisiti, kui need tegelikult siin juhtuvad.»

Ajakirjanduses on kõlanud väide, et peaminister on mõne ettevõtlusorganisatsiooni esindaja ära kodustada suutnud. Luman kommenteeris seda väidet nii: «Esiteks ma ei tea, kes seda ütles, teiseks ei tea ma, keda ta silmas pidas ja kolmandaks pole mind juba lapsepõlvest peale keegi kodustada suutnud.»

Kaubanduskoja eesmärkidest kõneldes märkis juhatuse esimees, et kõigepealt tuleb valitsust veenda ja mõjutada Maastrichti kriteeriume täitma, et euro kasutuselevõtuks tarvilikud otsused õigel ajal ära tehtaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles