Ligi 900-l G4Si turvamehel tõusis aasta algusest palk

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S turvatöötaja. Pilt on illustratiivne.
G4S turvatöötaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Alates jaanuarist tõusis G4Si turvatöötajate põhitöötasu kuni 12 protsenti, mis suurendab ligi 900 turvatöötaja sissetulekut.

Mullu alanud palgatõusuprogrammi raames on Eesti turvaturu liider G4S tõstnud töötasu ligi 65 protsenti ettevõtte turvatöötajatest. Sel aastal suureneb G4Si turvatöötajaskonna palgafond 650 000 euro võrra.

Palgatõusuprogrammi esimese etapina kasvasid alates eelmise aasta keskpaigast turvatöötajate töötasud strateegiliste suurklientide objektidel ning suurematel kaubandusobjektidel. Paralleelselt rakendus palgatõus ka läbi turvatöötajate kvalifikatsioonitasemete tõstmise.

«Turvatöö peab ühiskonnas olema rohkem väärtustatud ning G4Sil turuliidrina on selles oluline roll. Olukorras, kus turvateenuse hinnad on viimastel aastatel langenud, muutub laiapõhjaline palgatõus suureks väljakutseks. Kliendipoolse toeta pole see teostatav. Õnneks on valdav enamus meie klientidest algatust mõistnud ning meid toetanud,» ütles AS G4S Eesti juhatuse esimees Priit Sarapuu.

Ligi 2800 töötajaga AS G4S Eesti on kohalike erafirmade üks suurimaid tööandjaid ning sotsiaalmaksu maksjaid – 2012. aastal maksis turvakontsern sotsiaalmaksu 7 659 910 eurot. Turvaettevõtete Liidu (ETEL) 2012. aasta kevadel avaldatud statistika põhjal maksis eelmisel aastal turvaettevõtetest turvatöötajaile suurimat palka G4S.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles