Ka paberdeklaratsiooni esitanud saavad nüüd tulumaksu tagasi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsioonide esitamine.
Tuludeklaratsioonide esitamine. Foto: Liis Treimann

Paberdeklaratsioonide alusel kuulub tänavu tagastamise 134 miljonit krooni, juurdemaksmisele kuuluv summa on 116,6 miljonit krooni.


Paberil esitas tuludeklaratsiooni sel aastal alla 10 protsendi deklareerijatest. Kokku esitati 53 700 paberdeklaratsiooni, eelmisel aastal oli see arv 65 571.

MTA teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul alustati tagastust eile ning 27 000 isikule tagastatakse enammakstud tulumaksu kokku 132 miljonit krooni. Lähipäevil saavad tulumaksu tagasi ka kõik need inimesed, kelle deklaratsioonid täiendavat kontrolli või lisadokumentide esitamist ei vaja.

«Neil paberdeklaratsiooni esitanutel, kellele järgmise nädala jooksul tagastusraha arvele ei laeku, tuleks kontakti võtta maksu- ja tolliameti teeninduskohaga, et välja selgitada, kas deklaratsioonil on puudusi ning on vaja täiendavaid dokumente esitada,» lisas Udde.

Maksuhaldur võtab ka ise telefoni või kirja teel ühendust nendega, kellelt täiendavat infot oodatakse.

Lisainfot saab füüsiliste isikute maksustamise infotelefonil 8800811, mille kõne hind on paketipõhine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles