Alžeeria pantvangidraama sunnib Statoili turvameetmeid tugevdama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidukid Ida-Alžeerias asuva Amenase gaasivälja kõrval.
Sõidukid Ida-Alžeerias asuva Amenase gaasivälja kõrval. Foto: SCANPIX

Norra naftakompanii Statoil, kelle 12 töötajat islamistid Alžeerias pantvangi võtsid, teatas neljapäeval julgeolekumeetmete tugevdamisest mitmel nafta- ja gaasiväljal.

«Ma võin kinnitada, et oleme tugevdanud julgeoleku taset mitmes teises Statoili rajatises,» ütles kompanii juht Helge Lund.

Statoil on koos Briti naftahiiu BP ja Alžeeria riikliku energiafirmaga Sonatrach kolmapäeval islamistide rünnaku alla langenud In Amenase gaasivälja operaator.

Statoili teatel oli rünnakuhetkel kohal 17 nende töötajat. Neist viiega on kõik korras, ülejäänud 12 - üheksa norralast ja kolm alžeerlast - olid aga pantvangivõtmisega erineval moel seotud.

Kompanii ebamäärane sõnastus võib tähendada nii seda, et töötajad võeti pantvangi, kui et neil õnnestus ründajate eest peitu pugeda. Julgeolekukaalutlustel ei ole Statoil ega Norra valitsus soostunud olukorda täpsemalt sõnastama.

Peaminister Jens Stoltenberg ütles kolmapäeva õhtul pressikonverentsil, et olukord on «tõsine ja sellest on raske ülevaadet saada».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles