Haapsalus võetakse vastu ühispöördumine rongiliikluse taastamiseks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu raudteejaam.
Haapsalu raudteejaam. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Homme õhtul kogunevad Haapsalu kultuurikeskusse Harju, Lääne ja Hiiu omavalitsuste volikogude liikmed ja elanikud, et välja tuua Riisipere-Haapsalu-Rohuküla raudteeliini olulisus ja saata ühispöördumine majandusminister Juhan Partsile.

Lisaks raudtee taastamise huvilistele on osavõtust teatanud 52 Läänemaa omavalitsuste volikogude liiget 12st volikogust ja 4 vallavanemat, vahendab Lääne Elu.

Kokkusaamisel pannakse kirja põhjendused raudteeühenduse taastamiseks ja riigi transpordiinvesteeringute arengukavva lülitamiseks ning vastu võetav ühispöördumine saadetakse minister Partsile.

Kokkusaamise moderaator Jaanus Karilaidi sõnul on regiooni ühine soov pääseda raudkindlalt transpordi arengukavva – töökohad, majandus ja keskkond on üks argument, kuid teiselt poolt tuleb lõpetada ebanormaalne olukord, kus Tallinna ja Haapsalu vahel puudub raudteeühendus, rääkis ta.

Riisipere–Haapsalu–Rohuküla raudteeliini kohta on valminud uuringud, mis näitavad selle olulisust piirkonna arengule ning rongiühenduse taastamise mõttekust; raudtee taastamiseks on vaja rajada 63 km raudteed ja selle maksumus on ca 30 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles