Uuring: kaks kolmandikku ettevõtjatest on palganud valesid inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vale värbamisotsus on ettevõtjale kallis lõbu.
Vale värbamisotsus on ettevõtjale kallis lõbu. Foto: SCANPIX

CareerBuilderi uuring näitab, et kaks kolmandikku tööandjatest on aasta jooksul teinud valesid värbamisotsuseid ehk võtnud tööle ebasobiva inimese.

41 protsenti ettevõtjatest tunnistas, et valed värbamisotsused on neile maksma läinud üle 25 000 dollari ja 24 protsenti ütlesid, et see läks neile maksma lausa üle 50 000 dollari.

Valed värbamisotsused muudavad uuringu järgi kalliks need tegurid:

Produktiivsuse vähenemine – 39 portsendil juhtudest

Ajakulu täiendavale värbamisele ja uue töötaja väljaõpetamisele – 39 protsenti

Rahakulu täiendavale värbamisele ja uue töötaja väljaõpetamisele – 39 protsenti

Negatiivne mõju töötaja moraalile – 33 protsenti

Negatiivne mõju klientidele – 19 protsenti

Müügitulemuste vähenemine – 11 protsenti

Juriidilised küsimused – 9 protsenti

Milles kõige sagemini valede inimeste palkamine väljendub? Ettevõtjad nimetasid peamiste aspektidena siin viletsat töökvaliteeti (67 protsendil juhtudes), kehva koostööd teiste inimestega (60 protsenti), negatiivset suhtumist (59 protsenti), tähelepanuprobleeme (54 protsenti), klientide kaebusi (44 protsenti) ja tähtaegadest mitte kinni pidamist (44 protsenti).

Miks ebasobivate inimeste tööle võtmist ikka ja jälle juhtub, tõid ettevõtjad peamiseks põhjuseks seda, et sageli on vaja ametikoht täita väga kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles