Hansson: palun vabandust, et Eesti Panga nimel on esitatud valeandmeid

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VEB Fondi auditi esitlus Eesti Panga muuseumis.
VEB Fondi auditi esitlus Eesti Panga muuseumis. Foto: Toomas Huik

Eesti Panga president Ardo Hansson vabandas tänasel VEB fondi auditit puudutaval esitlusel avalikkuse ees, et keskpanga nimel on esitatud valeandmeid.

«Keskpanga käitumine väärib taunimist, sest Eesti Pangast on saadetud valeandmetega kiri. Ebaõigete andmete esitamist ei saa heaks kiita,» lausus Hansson.

« Palun vabandust, et Eesti Panga nimel on esitatud valeandmeid. Kavatsen pingutada, et Eesti rahval oleks põhjust meid usaldada,» lausus Hansson.

Eesti Pangast välja saadetud valeandmetega dokumendil seisab Hanssoni sõnutsi Vahur Krafti allkiri. Eesti Panga audiitoritega kohtumisel ei suutnud Kraft aga meenutada selle kirja saatmise üksikasju.

Eesti Panga täna avaldatud auditist selgub, et Eesti Pangast läks välja valeandmetega kiri, mis «lisas» TSL Internationalile 32,3 miljonit dollari eest nõudeid Vnešekonombank’ile. Kes kirja loomise ahelas valeandmete kirja sattumise põhjustas, ei õnnestunud auditi käigus tuvastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles