Nissan: juhita autod jõuavad müügisalongidesse juba 2020. aastal

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissani tegevjuht Carlos Ghosn Detroidi automessil.
Nissani tegevjuht Carlos Ghosn Detroidi automessil. Foto: SCANPIX

Nissani tegevjuht Carlos Ghosn ütles Detroiti automessil ajakirjanikele, et selle aastakümne lõpuks on juhita autod valmis globaalsel autoturul ilma tegema.

Ghosni sõnul vananeb elanikkond kiirelt, säilitades samas oma suure ostuvõime ja vajaduse mobiilsuse järgi. See on tema hinnangul ka peamiseks põhjuseks, miks juhita või väga vähest juhtimisabi vajavad autod tavakasutusse kiirelt üle võetakse, kirjutab Forbes.

Google on oma ümberehitatud Toyota Priustega katsetamisel nii kaugele, et on paaris USA osariigis saanud neile avalikel teedel sõitmise litsentsi. Oma tehnoloogiaid katsetavad ka Honda ja Nissan.

Samas on teine alternatiiv tavasõidukitele - elektriautod - valmistanud Nissanile pigem pettumuse ning oma lipulaeva Leafi selle aasta mudeli hinda kärbiti eelmise versiooniga võrreldes 6000 dollari võrra.

Nissani tegevjuhti elektriautode loodetust palju vähem entusiastlikuks kujunenud vastuvõtt tarbijate poolt väga murelikuks ei tee.

«Nullemissioon on tulnud, et jääda, ma tõesti usun, et see on tulevikutehnoloogia,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles