Viru Keemia Grupp sõlmis ABBga kompressorite ja mootorite tarnelepingu

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG
VKG Foto: Toomas Huik

Energeetika- ja automaatikatehnoloogiaettevõte ABB AS sõlmis kompressorite ja mootorite tarnelepingu põlevkivikontserni Viru Keemia Grupiga (VKG).

Järgmise kahe ja poole aasta jooksul tarnib ABB vastavalt lepingule VKG-le neli kompressorit ja neli mootorit, mis paigaldatakse rajatavatesse õlitehastesse. Tehingu summa on ligi 3 miljonit eurot, teatas ABB.

«Seadmed on mõeldud kasutamiseks VKG järgnevate aastate tähtsaimates arendusprojektides – Petroter II ja Petroter III tehastes. Meil on heameel anda oma panus Eesti suurte traditsioonidega tööstusharu arengusse,» märkis ABB Balti riikide elektrimasinate korrashoiuvaldkonna juht Kaarel Variksaar.

Uued kompressorid ja mootorid võimaldavad ratsionaalselt varustada õlitehase tehnoloogilist protsessi vajaliku õhuhulgaga ning suurendada põlevkiviõli tootmismahte ilma lisakoormusteta keskkonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles