Sony muusikakataloogi tunginud häkkerid pääsesid vanglakaristusest

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jackson
Michael Jackson Foto: AP / Scanpix

Kaks Sony muusikakataloogi sisse häkkinud ning tuhandeid Michael Jacksoni muusikapalasid näpanud häkkerit pääsesid Suurbritannias enda täieliku süüdi tunnistamise abil vanglakaristusest.

Kaks fännilehekülje foorumil tutvunud küberkriminaali, 27-aastane James Marks ja 26-aastane James McCormick häkkisid sisse Sony USAs asuvatesse serveritesse, saades muuhulgas sellega ligipääsu tuhandetele failidele, mille hulgas oli ka suur hulk Michael Jacksoni seni avaldamata muusikapalasid, vahendab The Telegraph.

Marks ja McCormick arreteeriti 2011. aasta mais peale seda, kui Sony sissetungimise avastas.

Nende omavahelistest vestluslogidest selgus, et neil oli plaanis suur osa umbes 7000 failist maha müüa või vahetada.

Meestele mõisteti eile Leicesteri kohtus kuus kuud tingimisi vangistust koos 100 tunni üldkasuliku tööga ühe aastase katseajaga. Reaalset vanglakaristust Marks ja McCormick tänu enda täielikule süüdi tunnistamisele kandma ei pea.

«Mõlemad mehed olid Michael Jacksoni andunud fännid ning lootsid Sony Music kataloogi sisse murdes hankida tema seni avaldamata  lugusid,» ütles kohtuasjaga seotud prokurör Gregor McGill.

Sony sai Michael Jacksoni muusikakataloogi omanikuks aasta peale popikooni surma, sõlmides tema vara haldajatega vastava eksklusiivlepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles