Veskimägi: sotsiaalainete tudengeid on liiga palju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi.
Tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi. Foto: Toomas Huik

Innovaatilisust Eesti majanduses ei saa saavutada, kui Eesti kõrghariduses püsib akadeemilise õppe ja «pehmete» erialade nii suur osakaal kui praegu, kinnitas Eesti tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi.


Tänasel Kõrghariduskonverentsil esinenud Veskimägi rõhutas, et innovatsioon saab tulla läbi tehniliste erialade. Probleem algab tema kinnitusel juba põhi- ja keskharidusest, kus tuleks süvendada reaalainete osakaalu ning muuta kooliharidus kvaliteetsemaks.

«Tuleks läbi viia nii gümnaasiumide kui kohalike omavalitsuste reform,» rõhutas Veskimägi. «See mõjutab otseselt ka ülikoole, kuna nemad kannatavad, kui neile hakkab tulema järjest rohkem madala tasemega õpilasi.»

Tööandjate keskliidu juhi sõnul tuleks kõrghariduse kvaliteedi parandamiseks ka ülikoole ühendada ning parandada hariduse tehnilist baasi. «Arendada tuleks ka koostööd ettevõtetega, ehkki siin on ka ettevõtete pool praegu omajagu võlgu jäänud,» märksi Veskimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles