MKM kuulutab välja uue Rail Balticu eelprojekti hanke veebruari alguses

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning tehnilise järelevalve amet plaanivad korraldada uue Rail Baltica eelprojekti hanke veebruari alguses.

Rail Balticu Eesti projektijuht Miiko Peris ütles Postimehele, et Rail Balticu ettevalmistustöödega minnakse edasi. «Me täidame oma kokkulepped meie Balti partneritega ja viime ettevalmistustööd 2015. aasta lõpuks kokkulepitud tasemele.»

Olulises osas tööde mahtu ministeerium muuta ei plaani. Samuti jääb paika algselt väljapakutud ajakava, mille kohaselt valmib raudtee eelprojekt 990 päeva pärast lepingu sõlmimist.

Peris märkis, et ministeerium täiendab hankedokumente ja pärast uue hanke välja kuulutamis veebruari alguses on pakkumuste esitamiseks aega 52 päeva.

«Kõik eelmises hankes osalenud ja kõik pakkujad, kes seda kaalusid, on oodatud uues hankes osalema. Me tunnustame jätkuvalt oma Balti kolleege, kes oma hankeid on samuti tegemas ja julgustame neid sellega edasi minema. Me ei jää sammugi maha ja üritame kaotatud aja tasa teha. Rail Baltic on riiklik prioriteet,» lisas ta.

Neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil ütles majandusminister Juhan Parts et odavaim pakkumine projekti läbiviimiseks oli 11,5 miljonit eurot ning sellest järgmine 16,5 miljonit eurot.

Et esimest ei saanud Lätis olevate maksuvõlgade tõttu heaks kiita ning teine pakkumine on liiga kallis, otsustas valitsus hanke tühistada ning uue korraldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles