Lepingute arv moonutab tegelikku elektrimüügi turuosa

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui siiani on elektrienergiat müüvate ettevõtete turuosa püütud arvutada sõlmitud lepingute järgi, siis ettevõtted ise soovitavad turuosa arvutada siiski müüdava energiakoguse järgi.

Eelmise aasta viimase päeva seisuga olid elektritarbijad sõlminud müüjatega üle 461 000 lepingu ehk tarbijakohtadest oli lepinguga kaetud 65 protsenti, vahendasid ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

Lõviosa lepingutest sõlmiti Eesti Energiaga ja lepingute arvu järgi turuosa mõõtes võiks Eesti Energia müüa ka tänavu 90 protsenti Eestis tarbitavast elektrist.

Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi ütles mõne päeva eest turu avanemist kommenteerides, et erinevate müüjate turuosadest ei anna siiski õiget pilti mitte sõlmitud lepingute arv, vaid müüdav elektrienergia kogus.

Ka Eesti Energia energiamüügijuht Karla Agan ütles, et elektrimüüjad ei teeni raha mitte lepingute arvult, vaid müüdavatel kogustelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles