Piima hind tõuseb ka tarbijale

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim Tallinna Kaubamaja toidumaailmas.
Piim Tallinna Kaubamaja toidumaailmas. Foto: Toomas Huik

Kaupluste esindajad möönavad, et piimatöösturite survel tõuseb piima hind lähikuudel poes ka tarbijale.
 

«Selge on see, et piimatoodete hinnatõusust lähikuudel pääsu ilmselt pole,» tõdes Rimi Eesti pressiesindaja Katrin Bats. Nimelt on piimatöösturid toorpiima hinnatõusu tõttu asunud kaubanduskettidega oma toodete väljamüügihindade tõusu osas läbirääkimisi pidama.

Selveri ja Prisma Peremarketi esindajad tõdesid samuti, et piimatootjad on oma hinnatõstmise soovist teada andnud.

Selveri pressiesindaja Annika Vilu sõnul saab konkreetsest hinnamuutusest tarbijatele rääkida alles pärast läbirääkimiste lõppu.

Prisma Peremarketi turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kadri Lainas tõdes, et sellised hinnaläbirääkimised käivad jaekettide ja tootjate-tarnijate vahel pidevalt, kuid seekordne hinnatõusuettepanek on tavalisest suurem. Milline täpselt, ei soostunud ta avaldama.

Kuna kauplusekettidele on piim n-ö strateegiline kaup, mida ka tarbija kõrgendatud tähelepanuga jälgib, on tõenäoline, et jaehind hulgihinna tõusu võrra ei kerki.

Nii kinnitas ka Lainas, et isegi kui hindu tõstetakse, jääb Hinnagarantii raames 2,5-protsendilise kilepiima liitri hind Prisma kauplustes praegusele 50 sendi tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles