Parts: streigiähvardus läks Estonian Airile maksma 4 miljonit

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi juhid Jan Palmer ja Erkki Raasuke.
Estonian Airi juhid Jan Palmer ja Erkki Raasuke. Foto: Liis Treimann

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles «Aktuaalse kaamera» stuudiousutluses, et Estonian Airi pilootide streigiähvardus jõulupühade ajal läks lennufirmale maksma 4 miljonit eurot.

Minister rõhutas, et lennuettevõtte jaoks on reisijate usaldus äärmiselt kaalukas kapital, nüüd aga vähenes piletibroneeringute arv võrreldes tavapärase detsembri lõpu ja jaanuari algusega kaks korda, vahendas ERR Uudised.

«Täna ettevõtte nõukogu andis teatud hinnangu, mis oli streigiähvarduse - mis minu meelest oli jõulureedene käik - mõju ettevõttele, see oli miinusena kuskil neli miljonit eurot,» tõi Parts välja.

Ta lisas, et seetõttu läks Estonian Airi siseselt olukord veel keerulisemaks, samas lubas minister, et üldises plaanis leitakse Eesti lennuühenduse jaoks pikaajaliselt toimiv lahendus.

«Peame igal juhul selle lahenduse leidmisel suhtuma lugupidavalt ühtse turu reeglitesse, aga leiame lahenduse, mis on pikaajaliselt parem, ja püüame praeguses Euroopa lennundusturu keerukas olukorras olla natuke teistest riikidest eespool, kuid milline see lahendus saab täpselt olema, on lähikuude küsimus,» märkis Parts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles