Eesti Raudtee allkirjastas ametiühinguga kollektiivlepingu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kanal2

AS Eesti Raudtee allkirjastas täna kollektiivlepingu raudteelaste ametiühinguga.

Lepingule kirjutasid alla Eesti Raudtee juhatuse esimees-peadirektor Ahti Asmann ja  Eesti Raudteelaste Ametiühingu juhatuse esimees Oleg Tšubarov.

Sellega sätestati töötasustamise, töö- ja puhkeaja, tööstaaži arvutamise, sotsiaalsete garantiide ja muud küsimused. Sõlmitud leping kehtib kuni 2014. aasta lõpuni.

Töötajate jaoks on kõige tähtsam palgatõusu kokkulepe, mis tagab suurema tõusu väiksema palgaga töötajatele.

Ahti Asmanni sõnul oli läbirääkimiste protsess ladus ning erimeelsused lahendati konstruktiivselt. «Ühine huvi on suurem kui lahkarvamused. Kuna ettevõtte edu peitub inimeste teadmistes ja pühendumuses, on meie eesmärk ju üks ja seesama – väärtustada inimesi,» kinnitas Asmann.

Oleg Tšubarov märkis, et kokkulepe on kasulik mõlemale poolele. «Töötajatele on kõige tähtsam küsimus palgatõus, mille kompromissi teel ka saavutasime. Palgatõusu küsimust jätkame juba käesoleva aasta oktoobris,» täpsustas Tšubarov.

Mullu septembris leidis aset AS Eesti Raudtee jagunemine, mille tulemusena jäi AS Eesti Raudtee raudteetaristut majandavaks ning raudteeadministratsiooni rolli täitvaks ettevõtteks. AS Eesti Raudtee aktsiad on täielikult riigi omanduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles