Ryanairi juht: SAS ei suuda üksi jätkata

BNS
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi juht Michael O'Leary.
Ryanairi juht Michael O'Leary. Foto: SCANPIX

Iiri odavlennufirma Ryanair tegevjuht Michael O'Leary, kes tutvustas Göteborgis uusi liine, ennustas, et Põhjala lennufirma SAS ei suuda kaua üksi jätkata, samas ei soovi ettevõte SAS-i kadumist, kirjutab Dagens Industri.

Ryanairi juht väitis, et lennunduses ei valitse mitte kriis, vaid struktuuri muutmine, mille käigus Euroopa vanad lennufirmad koonduvad kolme firma – British Airways, Lufthansa ja Air France – ümber. Ta pidas SAS-i loomulikuks liitlaseks Lufthansat.

SAS-i põhipüüdluseks on muutuda ebaefektiivsest kõrgete kuludega firmast madalate kuludega firmaks. Seni ei ole keegi selle ülesandega hakkama saanud, väitis O'Leary.

Ta ütles, et ei soovi SAS-i ja Norwegiani kadumist, kuna nende püsimine pakub reisijatele alternatiivi ja lisaks paistavad Ryanairi hinnad SAS-i hindade kõrval soodsamad välja.

SAS-i nõukogu aseesimees Jacob Wallenberg on öelnud, et firmale otsitakse ostuhuvilist eelkõige Euroopast, kust ainuke huviline on olnud Lufthansa. Ülejäänud ostusoovijad on olnud Aasiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles