Kindlustuspettuste hulk on kahe aastaga kasvanud 3 korda

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkosmugeldaja pääseb ennetähtaegselt vanglast välja.
Narkosmugeldaja pääseb ennetähtaegselt vanglast välja. Foto: AP/Scanpix

Ergo Kindlustuse kindlustusdirektor Sven Freibergi sõnul näitab firma kogemus, et võrreldes 2007. aastaga on kindlustuspettuste hulk kasvanud 3 korda.


E24 uuris, kas raske majandusolukord on inimesi kuritegelikule teele mõjutanud ning motiveerinud kindlustusseltsidelt raha välja petma.

Kui uskuda Ergo Kindlustuse direktor Sven Freibergi, siis nii see tõepoolest on. Nimelt on mehe sõnutsi vaid kahe aastaga kasvanud kindlustuspettuste hulk lausa kolm korda.

«Meenub selline kindlustuspettus, kus tulekahjus kannatada saanud hoone oli kindlustamata, kuid samas kõrval asus teine hoone, mis oli kindlustatud. Tulekahjujärgselt aga esitati meile andmeid, sh võltsiti dokumente, et tõestada kindlustuse olemasolu sellel majal, mis sai tulekahjus kannatada,» meenutab Freiberg üht juhtumit.

Samas märkis direktor, et kindlustuspettuste ja suurte kahjude riskiga tegelemine käib juba enne lepingu sõlmimist ja riskihindamise käigus. «Eesti ja välisriikide praktika käigus on väljakujunenud erinevaid ettevõttluse tegevusalasid, mile viljelejate kindlustamine on kas kallim või nõutakse kindlustuse poolt eriliste ohutusmeetmete rakendamist. Sellise riskihindamisega on võimalik ohtlikumad objektid kas muuta turvalisemaks või vältida nende kindlustamist,» märkis ta.

Freiberg lisas, et raske majandusolukorra tingimustes kasvavat pettuste trendi näitab ka teiste riikide kindlustusseltside praktika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles