Uuring: ettevõtjad tahaksid mingit uudset koolitust

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa koolitus
Töötukassa koolitus Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu Konverentside tehtud uuring näitas, et ettevõtete rahulolu koolitusturuga on langenud ning valitseb ootus millegi värske järele.

Kolmandik koolitusturu uuringule vastanuist oli Eesti koolitusturul pakutavaga rahul ning 58 protsenti vaid keskmiselt rahul, mis erineb üsna oluliselt 2009. aastal läbi viidud Saar Polli samalaadse uuringu kõrgetest hinnangutest. Ühtlasi jäi kõlama see, et ollakse väsinud senistest koolitustest ning oodatakse midagi uut ja värsket - seda nii koolitusvaldkondade, -vormide kui ka -meetodite osas.

Olukorras, kus koolituseelarved on 90 protsendis vastanud ettevõtetest jäänud võrreldes eelmise aastaga samale tasemele või suurenenud, on koolitus- ja personalijuhtide käsutuses ressursse piisavalt. Seda ilmestab ka fakt, et ligi kaks kolmandikku vastanutest oli viimase aasta jooksul osalenud mõnel Eestist väljaspool tegutseva koolitaja koolitusel või olnud seotud selle tellimisega. Kaks kolmandikku neist koolitustest toimus Eestis, teistes Balti riikides või Põhjamaades, kuid ligi kolmandik ka kaugemal, näiteks USAs, Kanadas ja Singapuris.

Lisaks välismaistele koolitajatele pakuvad Eesti omadele tugevat konkurentsi ka organisatsioonide sisekoolitajad. Seejuures ennustatakse tulevikuks sisekoolituste osatähtsuse kasvu, kuivõrd see on mugav ja kuluefektiivne võimalus töötajate arendamiseks, motiveerimiseks ning spetsiifiliste kompetentside lihvimiseks.

Uuringus osales ligi 150 personali- ja koolitusjuhti erinevatest era- ja avaliku sektori organisatsioonidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles