Eestis on neljandat aastat järjest populaarseimad Peugeot tarbesõidukid

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peugeot' logo.
Peugeot' logo. Foto: SCANPIX

2012. aastal registreeriti Eestis kokku 22 184 uut sõidukit, populaarseimateks markideks olid Toyota, Volkswagen, Škoda, Peugeot ja Renault, vahendab Whatcar?.

Kokku registreeriti 19 425 sõiduautot ja 2759 tarbesõidukit. Sõiduautode kategoorias oli esiviisikuks Toyota, Volkswagen, Škoda, Peugeot ja Nissan.

«Tarbesõidukite kategoorias oli enimmüüdud neljandat aastat järjest Peugeot, mis suutis hoida 21protsendilist turuosa ning müüki taaskord enam kui 10 protsendi võrra kasvatada,» kommenteeris Peugeot maaletooja KW Bruun Baltic OÜ tegevjuht  Rasmus Tali.

Populaarseimad Peugeot mudelid olid sõiduautodest 2012 Eesti Aasta Autoks kuulutatud Peugeot 508 ja crossover 3008, lisas Tali. Tarbesõidukite kategoorias olid enimmüüdud mudeliteks Partner ja Boxer, millest esimene on varasemalt hinnatud Euroopa Aasta Kaubiku tiitliga.

«Kuna algaval aastal saab läbi 2008. aastal soetatud autode viie-aastane liisinguperiood ja suur hulk sel ajal auto ostnud inimesi kaalub selle väljavahetamist uue auto vastu, siis prognoosime Peugeot’le algaval aastal kasvu ja head aastat,» ütles Tali.

«Peugeot kasuks räägivad madalad kütuse-ja ülalpidamiskulud, praktilisus ja kvaliteet,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles