Kümme maailma kõige stressirohkemat ametit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja.
Tuletõrjuja. Foto: SCANPIX

Tööstress on enamikule inimestest täiesti igapäevane asi – lausa kolmveerand töötajatest tunnistab, et töö juures on vähemalt üks stressiallikas, selgub hiljutisest Harris Interactive tööstressi uuringust.

CareerCast reastas 11 kriteeriumi arvestuses maailma kõige stressirohkemad ametid. Kriteeriumiteks olid näiteks eluga riskimine, teiste inimeste elude eest vastutamine, töö avalikkuse ees, tihe konkurents alal, sagedased tööreisid jne «Stressi on erinevat tüüpi – seda võib tekitada ohuolukorras töötamine ja oht igapäevatööl vigastada saada,» ütles Tony Lee CareerCast.comist. «Samuti tekitavad stressi tähtajad, tihe konkurents ja töötamine avalikkuse ees.»

Samas ei ole sugugi nii, et kõige stressirohkematel ametitel töötavad inimesed tingimata oma tööd vihkaksid. «Osad inimesed on adrenaliinisõltlased, nad naudivadki riskimist,» ütles Lee. «Näiteks tuletõrjuja võib vägagi nautida jooksmist põlevasse majja, et sealt keegi päästa.»

Kümme kõige stressirohkemat ametit:

1. Sõjaväelane

2. Sõjaväejuht

3. Tuletõrjuja

4. Piloot

5. Avalike suhete juht

6. Tippjuht

7. Fotograaf

8. Ajakirjanik

9. Taksojuht

10. Politseinik

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles