Üheksa ettevõtjat peavad EASile toetuse tagasi maksma

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste hulgas sai EASilt toetust ka AS Paldiski Tsingipada. Ettevõte peab nüüd saadud toetuse tagasi maksma.
Teiste hulgas sai EASilt toetust ka AS Paldiski Tsingipada. Ettevõte peab nüüd saadud toetuse tagasi maksma. Foto: Toomas Huik

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) küsib raha tagasi üheksalt ettevõtjalt summas 1,22 miljonit eurot.

Jutt käib juhtumist, kui ilmnes, et EAS jagas 61-le ettevõttele 10,5 miljonit eurot riigiabi nõudeid eirates. Kui rahajagamisprobleemid avalikuks said, astus asutuse senine juht Ülari Alamets tagasi.

Nüüd on oma lahenduse saanud 57 probleemset projekti, mille puhul kerkis üles kahtlus toetuse ergutava mõju puudumisest. Neist 44 puhul mahus 2,56 mln eurot puudub vajadus tagasinõuet teha või pöörduda Euroopa Komisjoni riigiabi loa taotlemiseks, sest nende puhul on tegemist üldise grupierandiga lubatud või vähese tähtsusega abiga. 4 projekti osas mahus 4,98 mln eurot pöördub EAS koostöös toetust saanud ettevõtjatega Euroopa Komisjoni poole riigiabi loa saamiseks. Tagasinõuded tehakse 9 projektile mahus 1,22 mln eurot.

 «61 projektist on hetkel lahenduseta veel neli mahus 1,79 mln eurot, mille puhul lõpliku otsuse tegemiseks vajame  ettevõtjatelt lisainfot,» ütles EASi juhatuse esimees Raul Parusk. «Kõigi projektide otsused on sündinud tihedas koostöös ettevõtjatega ning oleme kaalunud kõiki variante, et leida optimaalseim lahendus.»

Juhatus tutvustab 57 projekti lahenduskäiku EASi nõukogule nende 24. jaanuari koosolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles