Marti Hääl: LNG-terminali projektis juhib meid vaid lihtlabane ettevõtja kasuahnus

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimeestest vennad Heiti ja Marti Hääl kinnitavad, et Paldiski on LNG terminali jaoks parim koht.
Ärimeestest vennad Heiti ja Marti Hääl kinnitavad, et Paldiski on LNG terminali jaoks parim koht. Foto: Mihkel Maripuu

«Spekulatsioone on igasuguseid, kuid ma võin kinnitada, et Alexelal pole LNG terminali rajamisega seoses mingeid huve Gazpromiga, vaid meid juhib selle projekti puhul kõige lihtlabasem ettevõtja kasuahnus ja arendushuvi,» ütles Alexela Groupi üks omanikke Marti Hääl.

Spekulatsioone Gazpromi võimalike ärihuvide osas Paldiskisse planeeritava veeldatud gaasi terminali (LNG-teminal) rajamise juures on Alexela suuromanik Heiti Hääl  pidanud selgitama ka kaitsepolitseis. «Mittemingisugust seost meil Gazpromiga pole,» ütles Marti Hääl. «Kui riikliku riski maandamiseks on vajalik riikide või võrguettevõtjate kontrolliv osalus projektis, siis see on võimalik.»

Hääle sõnul pole alust ka hirmudel nagu ei saaks Alexela LNG-terminali rajamisega hakkama. «Meie seni kõige suurem äri on olnud terminalide opereerimine ja seda ärivaldkonda me tahaks lihtsalt laiendada.Üks argument meie vastu on olnud ka see, et kas me saame hakkama sellise projektiga, kuid me oleme neli naftaterminali ehitanud ja opereerime nendega, küll me saame LNG terminali käivitamisega ka hakkama,» ütles Marti Hääl. «Oluline on, et üleüldise hämamise valguses ei tehtaks ebamajanduslikku otsus, mille peaks kogu Eesti gaasitarbijaskond pärast kinni maksma. Meie hinnangul on Paldiski parim asukoht LNG-terminalile.»

Marti Hääl ütles, et LNG-terminali rajamine on ettevõttele praegu kõige olulisem projekt.

Nii nagu Hääled nimetavad konkurentsitult parimaks paigaks LNG-terminali jaoks Paldiskit on Eleringi, Tallinna Sadama ja Vopak LNG inimesed absoluutselt veendunud, et terminali jaoks ainuõige paik asub Muuga sadamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles