Molycorpi aktsia hind tõusis New Yorgi börsil 10 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haruldaste muldmetallide proovid Molycorpi laboris Californias.
Haruldaste muldmetallide proovid Molycorpi laboris Californias. Foto: SCANPIX

Kaevandusettevõtte Molycorp Inc aktsia sulgus kolmapäeval New Yorgi börsil 10,06 protsenti kõrgemal, 10,39 dollaril.

Põhjuseks peetakse Bloomberg Newsi artiklit, milles ajakiri spekuleeris, et Molycorpi ootab nüüd nii madala aktsiahinna tõttu ülevõtmine mõne Nissani- või Siemensi-suguse tööstushiiu poolt.

Molycorp teatas 13. novembril, et USA väärtpaberi- ja börsikomisjon (SEC) asus uurima firma tegevust. Selle teate peale langes Molycorpi aktsia New Yorgi börsil 11 protsenti ja maksis 6,67 dollarit. Molycorpi tegevjuht Mark Smith lahkus ettevõttest 12. detsembril ja Molycorpi nõukogu alustas uue tegevjuhi otsinguid.

Möödunud aasta 13. novembriks oli Molycorpi aktsia mullu kukkunud juba 67 protsenti. Selle põhjuseks oli muldmetallide odavnemine, kuna Hiina ei vähendanud eksporditavate muldmetallide kvooti.

Molycorpi kontsern on suurim muldmetallide tootja väljaspool Hiinat. 2011. aastal omandas Molycorp Eestis Sillamäel tegutseva muldmetallide tootja AS-i Silmet, mis kuulus varem ekspeaminister Tiit Vähi juhitavale valdusettevõttele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles