Heiti Hääl paneb kõik oma ettevõtted ühe katuse alla

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiti Hääl.
Heiti Hääl. Foto: Peeter Langovits

Ärimees Heiti Hääle ettevõtted koonduvad Alexela Groupi alla, mille  osade omanikeks saavad Alexela grupi ettevõtete võtmeisikud eesotsas Heiti Hääle ja ja tema vähentutud Kasahstani päritolu äripartneri Igor Bidiloga.

Koondumistehingu tagajärjel seni Heiti Hääle, Marti Hääle, Aarto Eipre, Juhan Parmase ja Ain Kuusiku osalusega Alexela Group omab 77,6-protsenti Alexela Oili aktsiatest, 100 protsenti OÜ Pakrineeme Sadama ning 90 protsenti OÜ Balti Gaas osadest. Alexela Groupi osakapitali suurendamise kaudu saavad suurimateks osanikeks Heiti Hääl ja Igor Bidilo, kes kahepeale kontrollivad 73,8 protsenti Alexela Groupi kapitalist. Ülejäänud 26,2 protsendi aktsiate omanikeks on mitmed grupi ettevõtete juhtidest eraisikud.

Heiti Hääle sõnul asutati valdusfirma Alexela Group käesoleval suvel eesmärgiga reorganiseerida Kadaka Varahalduse AS kontsern. «Soovisime muuta kontserni struktuuri ja omanikesuhted selgemaks ning kaasata oma plaanide realiseerimiseks uusi strateegilisi partnereid, kellest suurima osanikuna kaasasime oma pikaajalise Kasahstani äripartneri Igor Bidilo,» selgitas Hääl.

Kõik seni Kadaka Varahalduse kontserni kuulunud ettevõtted liiguvad Alexela Groupi koosseisu. Alexela Group jaguneb kolmeks - Alexela Metallitööd, Alexela Kinnisvara ja Alexela Energia. Grupi ettevõtted tegelevad lisaks kütuseärile veel põlevkivist õlisaaduste tootmise ja müügiga, Kiviõli linnale soojusenergia tootmise ja müügiga, kinnisvara arenduse ja müügiga, jäätmekäitluse ja lennukite opereerimisega.

Alexela Groupi kogukäive on 319 miljonit eurot ning kontsern annab tööd  üle 1 700-le inimesele.

Kolmest tütarettevõttest suurim on Alexela Energia, kuhu uue struktuuri kohaselt kuuluvad Alexela Oil, kütuse logistikafirmad Terminali Partnerid ja Alexela Logistics, LNG terminali plaaniv Balti Gaas ja Pakrineeme Sadam, kütuste hulgikaubandusega tegelev Energia Nord, õlisaaduste tootja Kiviõli Keemiatööstus, vedelgaasi ettevõte Reola Gaas, elektrimüügiga tegelev Elektrimüügi AS ja jäätmekäitlusteenust pakkuv Eesti Keskkonnateenused. Alexela Energia alla kuuluvate ettevõtete konsolideeritud käive on üle 300 miljoni euro ning firmad annavad tööd enam kui 1 500-le inimesele üle Eesti.

Kolme ärivaldkonna tööd koordineerivad Argo Aavik metallitööde suunal, Mehis Rump kinnisvaras ning Marti Hääl ja Ilja Trakhtmann energia valdkonnas.

Hääl ja Bidilo taotlevad konkurentsiametilt luba koondumiseks seoses mootorikütuse jaemüügiga tegelemisega. Samas nende ühine turuosa antud kaubaturul jääb alla mõjutatud kaubaturu piirmäära ning neil puudub ühine või kattuv majandustegevus. Koondumise järgselt suureneb ühe koondumise osalise osalus teises osalises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles