GM võib Opelist ja Saabist loobuda raha saamata

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued autod veokil Saksamaal Bochumis asuva Opeli tehase juures.
Uued autod veokil Saksamaal Bochumis asuva Opeli tehase juures. Foto: Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide autotööstushiid General Motors (GM) on nõus loobuma firmadest Opel/Vauxhall ja Saab ükskõik mis hinna eest, kirjutab Financial Times.


GMi ainsaks nõudmiseks on, et Opeli kontrollpaki uus omanik investeeriks kohe autofirmasse, vahendas

Reuters

.

Financial Timesi allikate väitel soovib GM saada vähemalt 500 miljonit dollarit. Firma on nõus rahast loobuma, kui uus tuumikinvestor lubab selle otse Opelisse investeerida.

GMi tegevdirektor Fritz Henderson rääkis eelmisel nädalal, et firma peab läbirääkimisi enam kui kuue Opeli vastu huvi ilmutanud ostukandidaadiga ja ootab neilt järgmise paari nädala jooksul kindlat pakkumist.

Huviliste hulgas on väidetavalt tööstus- ja finantsgruppe.

Sarnaselt Opeliga on GM nõus loobuma Rootsi Saabi autotööstusest, mis veebruaris teatas saneerimissoovist.

General Motors kavatseb koondada oma Euroopa äritegevuse emafirmasse, kuhu plaanib investeerida 3 miljardit eurot. Vastutasuks soovib GM, et Euroopa riigid garaneetivad ettevõttele 3 miljardi euro suurust laenu.

GM on alates 2005. aastast kaotanud enam kui 82 miljardit dollarit. USA valitsus toetas firmat 13,4 miljardi dollari suuruse laenuga, GM soovib sellele lisaks veel 16 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles