Baltika müük kasvas detsembris kümnendiku

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juhatuse esimees Meelis Milder
Baltika juhatuse esimees Meelis Milder Foto: Andres Haabu

Baltika detsembri konsolideeritud müügitulu ulatus 5, 740 miljoni euroni, kasvades eelmise aastaga võrreldes 10 protsenti. Aasta kokkuvõttes kasvas ettevõtte müük 5 protsenti, teatas Baltika börsile.

Baltika detsembri konsolideeritud jaemüük ulatus 5, 563 miljoni euroni, mis on 10 protsenti enam, kui eelmise aasta samal perioodil ning mis saavutati 7 prostenti väiksema müügipinnaga. Jaesüsteemi müügiefektiivsus (müük/m²) kasvas detsembris 16 protsenti.

Lätis, Eestis ja Leedus kasvas müük vastavalt 18, 17 ja 13 protsenti, kuid Venemaal ja Ukrainas vähenes kolm protsesnti.

Võrreldavate poodide müük ruutmeetrile kasvas detsembris 12 protsenti, sealhulgas kasvas Läti 19 protsenti, Leedu 14 protsenti Venemaa 12 protsenti, Eesti 9 protsenti  ja Ukraina 6 protsenti. Kohalikus valuutas suurenes võrreldavate poodide müük Venemaal 9 protsenti ning Ukrainas 5 protsenti võrreldes eelmise aasta detsembriga.

Baltikal oli detsembri lõpu seisuga 113 kauplust müügipinnaga 22 210 m².

12 kuu kokkuvõttes ulatusid Grupi müügitulud 56, 329 miljoni euroni, kasvades eelmise aastaga võrreldes 5 protsenti, sealhulgas jaemüük oli kokku 52, 656 miljonit eurot (+5 protsenti) ja hulgimüük 2, 906 miljonit eurot (+8 protsenti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles