Anonymous ei plaani uuel aastal hoogu maha võtta

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymous.
Anonymous. Foto: SCANPIX.

Rahvusvaheline häkkerirühmitus Anonymous andis nädalavahetusel ilmunud avalduses ülevaate oma tegevusest 2012. aastal, lubades ühtlasi turvaanalüütikute hinnanguid  trotsides olla mõjukas ka alanud aastal.

Häkkerirühmituse aastat kokku võtvas videos anti ülevaade suurematest eelmisel aastal läbi viidud kampaaniatest ja rünnakutest. Muuhulgas mainiti USA justiitsministeeriumi, FBI, Universal Music ja MPAA lehekülgede ründamist Megauploadi tabanud süüdistuste tõttu ning Süüria, Iisraeli ja USA valitsusasutuste internetikeskkondade ründamist erinevatel poliitilistel põhjustel, vahendab CNET.

Kuigi Anonymous andis videos ootuspärase «oodake meid 2013. aastal» ähvardusega edasi lubaduse, et jätkab mastaapsete küberrünnakute läbiviimist, leiavad mõned turvaanalüütikud, et häkkerirühmituse mõju hakkab sel aastal pigem hääbuma.

Küberturbefirma McAfee leidis oma 2013. aasta prognoosis, et Anonymous ei suuda internetimaailmas sel aastal suurt mõju avaldada ning selle tähtsus pigem väheneb rühmituse vähese struktuursuse, organiseerituse ning vaieldavatel põhjustel läbi viidud rünnakute poolt tekitatud kehva maine tõttu. Samas hoiatas McAfee, et Anonymous'i koha võivad lähiajal täita hoopis mingid muud suuremate oskustega organiseeritumad häkkerirühmitused, mis võib omakorda suurendada konkreetsetel sõjalistel, religioossetel ning poliitilistel põhjustel läbi viidavate küberrünnakute arvu maailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles