Teise samba pensionifondidel oli võimas aasta

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pensionisamba reklaam Radisson Blu hotelli fassaadil.
LHV pensionisamba reklaam Radisson Blu hotelli fassaadil. Foto: Peeter Langovits

Tänu kolme aasta suurimale börsirallile maailma aktsiaturgudel oli kohalikel pensionifondidel möödunud aastal korralikud tootlused. Enam kui 10protsendilise tootlust suutsid näidata kuus teise samba pensionifondi.

Kuue kõige parema fondi hulgas on tervelt kolm LHV pensionifondi. Eelmise aasta parim teise samba pensionifond oli LHV Pensionifond XL, mille aastane tootlus on 14,33 protsenti. Teisel kohal on 13,73 protsendiga LHV Pensionifond L ja kolmandal kohal 13,03 protsendiga Swedbanki pensionifond K4.

Enam kui 10protsendilise tootlusega olid möödunud aastal veel LHV Pensionifond M, Swedbanki pensionifond K3 ja Nordea Pensionifond A Pluss,

Kolm kõige kehvema tootlusega teise samba pensionifondi oli möödunud aastal SEB Konservatiivne (5,87 protsenti), Ergo Pensionifond 2P1 (5,73 protsenti) ja SEB Optiaalne Pensionifond (4,45 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles