Rosstat: Venemaa toidukaupade hinnad tõusid EL-st 2 korda rohkem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukaubad
Toidukaubad Foto: SCANPIX

Toidukaupade hinnad tõusid Venemaal eelmise aasta jaanuarist novembrini 5,8 protsenti, Euroopa Liidu (EL) keskmine hinnatõus oli 2,8 protsenti, teatas Venemaa föderaalne statistikaamet Rosstat.

Toidukaupade hinnatõus Eestis oli Rosstati andmetel Venemaaga võrdväärne ehk 5,8 protsenti, Lätis tõusid hinnad kolm protsenti ja Leedus 3,1 protsenti.

Venemaast rohkem tõusid toidukaupade hinnad Euroopa Liidus ainult Ungaris, 7,5 protsenti võrreldes eelmise aasta detsembriga. Rumeenias ja Maltal mõlemas tõusid hinnad 6,3 protsenti ja Soomes 5,9 protsenti, seisab teates.

Enim tõusid Venemaal köögiviljade hinnad 9,9 protsenti, Eestis vastavalt 9,3 ja EL-is 4,2 protsenti. Leiva ja tangainete hinnad tõusid Venemaal 7,4 protsenti, sellal kui Eesti hinnatõus oli 1,8 ja EL-i keskmine 1,9 protsenti. Liha ja lihatoodete hinnad tõusid Venemaal 7,2 protsenti võrreldes Eesti 8,5-protsendise hinnatõusu ja Euroopa keskmise 3,5 protsendiga.

Balti riikides tõusid võrreldes eelmise aasta detsembriga novembris enim puuviljade hinnad, Lätis 12,2, Leedus 7,6 ja Eestis 16,1 protsenti.

Kõige stabiilsemad hinnad olid Balti riikides Rosstati andmetel õlil ja rasvatoodetel, mis Eestis tõusid 0,8 protsenti, Lätis 0,1 protsenti ja Leedus langesid 3,2 protsenti. Suhkru, mooside, mee, šokolaadi ja kompvekkide hinnad tõusid Eestis 0,9, Lätis 0,1 ja Leedus 0,6 protsenti võrreldes Euroopa keskmise 2,9 protsendi ja Venemaa 4,8 protsendi suuruse tõusuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles