SAS-i nõukogu aseesimees selgitab, kui lähedal oli SAS pankrotile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAS-i logoga lennukid Stockholmis.
SAS-i logoga lennukid Stockholmis. Foto: SCANPIX

Põhjala lennufirma SAS nõukogu aseesimees Jacob Wallenberg selgitab ajalehele Dagens Nyheter, et novembri kriisipäevil oli lennufirmal raha ainult 10 päeva jagu ja viimastel nõupidamispäevil viibis ruumis pankrotiadvokaat.

Enne seda oli kuid arutatud, kuidas oleks võimalik firma võlgu ümber korraldada, kuid alles oktoobris informeeris nõukogu avalikkust SAS-i tegelikust olukorrast. Wallenberg põhjendas seda sellega, et pärast probleemide avalikustamist oli oodata raha väljavoolu firmast. Inimesed oleksid vähendanud piletioste ja allhankijad oleksid hakanud võlgu sisse nõudma.

Kriitiliseks kujunes olukord kõnelustel ametiühingutega, kuna pangad ei nõustunud enne laenutähtaega pikendama, kui kõigiga oli leping sõlmitud. Wallenberg tunnistas, et nõukogu oli valmis kiiresti pankrotiavaldust sisse andma ja advokaatki oli kohale kutsutud.

Kui ametiühingutega ei oleks kokkulepet sündinud, oleks SAS läinud pankrotti ja 15 000 töötajat kaotanud töö. See oleks olnud Skandinaavia ajaloo suurim pankrot, tõdes Wallenberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles