Grybauskaitė: Leedu inimesi peteti tuumajaamareferendumiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaam
Tuumajaam Foto: SCANPIX

Oktoobris peetud uue tuumajaama rahvahääletusega peteti inimesi, kuna neile ei antud selle kohta infot ja samal ajal tehti jõulist vastupropagandat, ütles Leedu president Dalia Grybauskaitė esmaspäeval nädalalehes Veidas avaldatud intervjuus.

President rõhutas tuumaenergia kasulikkust. Ta lisas, et rahvahääletusel inimeste arvamuse ärakuulamine on väga tähtis, kuid seda mõjutati tema sõnul vastuvõetamatul moel. «Olen seisukohal, et inimesi peteti,» ütles president.

Rääkides Visaginase tuumajaama projektist, kinnitas president, et tuumaenergia on üks odavamaid energialiike ja uued reaktorid on turvalised ning hästi hallatavad. Ta soovitas parteidel alla kirjutada energiapoliitika kokkulepe.

Rääkida alternatiivsetest energiaallikatest, hinda mainimata, on sulaselge inimeste petmine, ütles Grybauskaitė.

Leedu-sugusel vaesel riigil oleks liiga optimistlik loota katta oma majandusarengu vajadusi päikese-, tuule- ja bioenergiaga.

Rahvahääletusel oli tuumajaama vastu 62,68 protsenti ja poolt 34,09 protsenti vastanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles