Inimesed annetavad vähem

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg annetas pool miljardit dollarit.
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg annetas pool miljardit dollarit. Foto: SCANPIX

Võrreldes viie aasta taguse ajaga on inimesed vähem valmis annetama raha, aitama võõraid ja osalema vabatahtlikena, selgus Gallupi poolt üle maailma korraldatud küsitlusest.

Üle 155 000 inimese hulgas korraldatud küsitlusest selgub, et langus on siiski väike, kirjutab Bloomberg. Näiteks eelmisel aastal annetas raha 28 protsenti küsitlustest võrrelduna peaaegu 30 protsendiga 2007. aastal.

Kõige heldemad annetajad ja teiste abistajad on austraallased, kellele järgnevad iirlased, ameeriklased, uus-meremaalased ja kanadalased.

Küsitletud eestlastest väitis 19 protsenti, et annetasid eelmisel aastal raha, millega oleme Põhja-Euroopa regioonis viimasel kohal. Eelmisel aastal annetas raha 20 protsenti leedulastest ja 34 protsenti lätlastest. Põhja-Euroopa suurimad annetajad on 79 protsendiga islandlased. Vabatahtlikuna töötas eelmisel aastal 21 protsenti (Lätis 12 ja Leedus 11 protsenti) ning võõraid aidanud 41 protsenti eestlastest (40 protsenti lätlastest ja 36 protsenti leedulastest).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles