Narva jäi laenumakse tasumisega raskustesse

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva kodulehe fragment.
Narva kodulehe fragment. Foto: www.narva.ee

Narva peatab 2006. aastal Swedbankist võetud 50 miljoni krooni suuruse laenu põhiosa maksed tänavu aprillist kuni detsembrini, mis läheb linnale maksma üle miljoni krooni.


Kui algselt pidanuks Narva laenu ära maksma 2011. aasta lõpuks, siis maksepuhkuse tõttu nihkub see tähtaeg aasta võrra edasi, kirjutab Põhjarannik.

Narvale maksepuhkuse andmise tingimuseks nõudis Swedbank laenulepingus määratud intressimäära tõstmist.

Kui 2006. aastal löödi laenuvõtmisel käed, et intress on 0,15 protsenti pluss 6 kuu Euribor, siis alates järgmisest aastast peab Narva hakkama maksma pangale 2,25 protseni pluss 6 kuu Euribor.

Erakorralisel istungil vastuvõetud linnavalitsuse korralduses märgitakse, et maksepuhkuse vajaduse on põhjustanud linna tulude vähenemine majanduslanguse ajal.

Narva rahandusameti direktori asetäitja Jelena Golubeva ütles, et Swedbankist võetud laenu maksepuhkus vabastab sel aastal Narva eelarves ligikaudu 8 miljonit krooni, mis kulunuks muidu laenu põhiosa tagasimakseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles