Anu Toots: erakonnad on muutunud oma rahaasjades distsiplineeritumaks

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Politoloog Anu Toots ütles ERR uudisteportaalile, et peab mööduva poliitika-aasta kõige olulisemaks arenguks erakondade rahastamise temaatika tõusmist avalikkuse teravdatud tähelepanu alla.

«Olulisimaks sündmuseks või pigem protsessiks on vaieldamatult parteide rahastamise tõusmine avaliku arutelu teemaks. Nn Silvergate on vaid osa sellest. Lisanduvad erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) nähtavuse ja mõjukuse kasv, kavandatavad muudatused erakonnaseaduses, teema hoidmine meedias ja avalikkuse huviorbiidis üle poole aasta,» ütles Toots ERR-i uudisteportaalile.

Selle kohta, kas need sündmused ka midagi reaalselt muutnud on, ütles Toots, et muutused, mis jäävad püsima, tulevad reeglina samm-sammult ja pikkamisi. «Just seda tendentsi ma näengi. Erakonnad on muutunud oma rahaasjades distsiplineeritumaks, nad teavad, et ERJK ja avalikkus hoiab neil pidevalt silma peal,» lausus Toots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles