Hitachi teatas kõneluste jätkumisest Leedu võimudega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaam.
Tuumajaam. Foto: SCANPIX

Jaapani konglomeraat Hitachi Ltd peab endiselt kõnelusi Leeduga uue tuumajaama rajamise üle, ehkki Leedu uus vasaktsentristlik valitsus on teatanud kavatsusest jaama rajamise plaanist loobuda, vahendas teisipäeval uudisteagentuur Reuters.

Sajandivanune Hitachi, mis on koos ettevõttega General Electric Co asutatud kahe ühisettevõtte kaudu spetsialiseerunud tuumaelektrijaamade väljatöötamisele ja ehitamisele, on pööranud oma pilgud välismaale, kuna Jaapan on pärast Fukushima tuumajaamas toimunud õnnetust tuumaenergeetika suhtes jahenemas.

Tuumajaama rajamise lepingu sõlmimist Hitachiga kavandas Leedu eelmine, paremtsentristlik valitsus, mis kaotas võimu oktoobrikuiste üldvalimiste tulemusena.

«Kõneluste ajaraamistikus võib olla kerget venimist, ent neid ei ole täielikult lõpetatud,» ütles teisipäevasel pressikonverentsil Hitachi täitevjuht Hiroaki Nakanishi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles