Euroopa Komisjon: üleliiduliste meetmeteta jääb täitmata miljon IT-töökohta

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IT-osakond.
IT-osakond. Foto: Margus Ansu

Euroopa Komisjoni hinnangul valitseb ilma üleeuroopalise digitaalarengu tegevuskava rakendamiseta oht, et 2015. aastaks on täitmata kuni miljon info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonna töökohta.

Ajakohastatud digitaalarengu tegevuskava täielik rakendamine suurendaks komisjoni prognoosi kohaselt IKT-sse tehtavaid investeeringuid, parandaks tööjõu e-oskuste taset, võimaldaks avaliku sektori innovatsiooni ja reformiks internetimajanduse raamtingimusi. See kõik kasvataks Euroopa SKP-d järgmise kaheksa aasta jooksul 5 protsenti ehk 1500 eurot inimese kohta. Pikemas perspektiivis tähendaks see kogu majanduse jaoks 3,8 miljonit uut töökohta.

Komisjon vaatas ümber 2010. aastal vastu võetud tegevuskava ning sätestas uute prioriteetidena lairibavõrkude uue ja stabiilse õigusliku raamistiku loomise, üldkasutatavate digitaalteenuste uued taristud rajamise tänu Euroopa ühendamise rahastule, suure koalitsiooni loomine digitaaloskuste ja tööhõive edendamiseks, ettepanekud ELi küberturbe strateegia ja sellekohase direktiivi kohta, ELi autoriõiguse raamistiku ajakohastamise, pilveandmetöötluse arengu kiirendamine avaliku sektori ostujõu toel ning elektroonikatööstuse uus strateegia.

Komisjoni asepresident Neelie Kroes sõnas: «2013. aasta on digitaalarengu tegevuskava seisukohast seni kõige töörohkem. Minu jaoks on kõige olulisem suurendada investeeringuid lairibaühendustesse ja maksimeerida digitaalsektori panus Euroopa majanduse taastamisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles