EL kehtestas Iraanile järjekordsed sanktsioonid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lipp
Iraani lipp Foto: SCANPIX

Euroopa Liit (EL) otsustas reedel Iraanile täiendavad sanktsioonid kehtestada, lisades musta nimekirja 18 firmat või asutust ja ühe isiku.

EL-i avalduse kohaselt kanti nad musta nimekirja seetõttu, «et on seotud riigi vastuolulise tuumaprogrammiga või toetavad Iraani valitsust». Sanktsioonid näevad ette kindlaks määratud asutuste ja isikute varade külmutamise ja reisikeelu.

EL on nüüd sanktsioonid kehtestanud 490-le Iraani firmale või asutusele ja 105-le isikule. Äsja sanktsioonidega karistatud firmad ja isikud avalikustatakse laupäeval Euroopa Liidu Teatajas.

Avalduses lisati, et EL otsustas ellu rakendada 15. oktoobril ühenduse välisministrite kohtumisel vastu võetud otsuse, mis kutsus liitu islamivabariigile uusi karme finants- ja kaubanduspiirangud kehtestama. Nende sihtmärkideks on peamiselt Iraani pangandus, laevandus ja gaasiimport.

Iraani välisminister ütles esmaspäeval, et saabunud on aeg lõpetada riigi tuumaprogrammi tõttu aastaid kestnud vastasseis lääneriikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles