Eesti Energia õlitehase projekti eestvedaja astus ootamatult tagasi

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse liige Harri Mikk õlitööstuse katusel, tema selja taga ehitusplats, kuhu tuleb lähiaastail kolm uut õlitehast.
Eesti Energia juhatuse liige Harri Mikk õlitööstuse katusel, tema selja taga ehitusplats, kuhu tuleb lähiaastail kolm uut õlitehast. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia juhatuse liige kütuste valdkonna juht Harri Mikk esitas eile nõukogule sooviavalduse ametist tagasi astumiseks. Ettevõtte teatel pole Miku lahkumine seotud sellega, et Eesti Energia õlitehase käivitamine on läinud üle kivide ja kändude.

Eile tuli Eesti Energia Auveres asuvast uue põlvkonna õlitehasest küll esimene tilk õli, kuid tegelikult pole tehase käivitamine kulgenud viperusteta. Õlitehas oli püsti juba tänavu kevadel, suvel pidi selle sisseseade saama viimase lihvi, et septembris hakkaks põlevkiviõli voolama ning selle aasta lõpuks lootis Eesti Energia toota juba 50 000 tonni põlevkiviõli.

«Lahkumine on pikalt kaalutud otsus. Enefit280 õlitehase käivitamisega sai Eesti Energias minu jaoks oluline etapp läbi ning õige hetk on anda võimalus ka teistele“ ütles Harri Mikk. «Eesti Energias on piisavalt inimesi, kelle kogemused ja teadmised lubavad alustatud põlevkiviprojektid lõpule viia.»

Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo sõnas, et Harri Miku pikaajaline töö Eesti Energia kütuste valdkonna eestvedajana on tänuväärne. «Uue tehase esimene õli on märk sellest, et Eesti Energia on vedelkütuste äris astumas uude ajastusse,» tunnustas Käo valdkonna arenguid. Ta lisas, et hetkel ei ole veel otsustatud edasised sammud Eesti Energia uue juhatuse liikme valimiseks. «Selge on see, et valdkonna eesmärgid on paigas ja töö nende suunas jätkub.»

Harri Mikk on Eesti Energias töötanud üksteist aastat, alates 2006. aastast juhatuse liikme ja kütuste valdkonna juhina. Sellesse perioodi jääb nii koduse põlevkiviõli tööstuse laiendus ja esimese uue põlvkonna Enefit280 õlitehase ehitus kui ka rahvusvaheliste põlevkiviprojektide ettevalmistamine ning käivitamine Jordaanias ja Ameerika ühendriikides, Utah`s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles