Rein Kilgi Transcom pääses pankrotist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval jättis Tartu maakohus jättis oma määrusega rahuldamata Unicredit Bank AG avalduse Rein Kilgi kontrollitava valdusettevõtte Transcom Grupp OÜ pankroti väljakuulutamiseks.

Kohus leidis asja arutamise tulemusena, et võlgnik ei ole püsivalt maksevõimetu ja pankrotiavaldus tuleb jätta rahuldamata, ütles kohtu pressiesindaja BNS-ile.

Ajutise pankrotihalduri aruande kohaselt on ettevõttel kohustusi summas, mis ületavad seitse miljonit eurot. Võlgniku vara, Transcomi aktsiate väärtuseks on haldur hinnanud ligi 15 miljonit eurot. Ajutine pankrotihaldur avaldas menetluse kestel erinevaid seisukohti ning asus lõpuks arvamusele, et võlgnik ei ole maksevõimetu, isegi arvestades võlausaldaja nõuet täissuuruses.

Kohus nõustus võlausaldaja seisukohaga, et võlgniku vara võib olla piiratud likviidsusega. Börsil noteerimata AS-i Transcom aktsiate võõrandamine võib kujuneda keerukaks ning nende tegelik väärtus võib selguda alles pärast müüki. Samas on võimalik prognoosida nende aktsiate baasil potentsiaalset tootlust ning kolmandate isikute varade käsutamise võimekust.

Unicredit Bank AG esitas Tartu maakohtule avalduse OÜ Trancom Grupp ajutise halduri nimetamiseks ja pankroti välja kuulutamiseks 13. augustil 2012.

Rein Kilgile kuuluvale Transcom Grupile kuulub täielikult Transcom AS, millele omakorda kuuluvad osalused ettevõtetes Pärnu Sadam AS, Sadamahalduse OÜ, Sakala Saeveski AS, Tartu Sadam AS, Transcom Vara AS, Kalda Vara OÜ ja Green Window OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles