IKT sektori osakaal kogu ettevõtluse müügitulust on aastaga kahanenud

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: Toomas Huik

Statistikaameti andmetel moodustas kolmandas kvartalis IKT sektori müügitulu 6,9 protsenti kogu riigi ettevõtluse müügitulust, eelmisel aastal oli samal perioodil selleks osakaaluks 7,2 protsenti.

Kolmandas kvartalis kasvas info- ja kommunikatsioonitehnoloogia sektori keskmine töötajate arv mullusega võrreldes 1498 inimese võrra 19 096 töötajani.

Käesoleva aasta teise kvartaliga võrreldes vähenes sektoris hõivatute arv 679 töötaja võrra, samas suurenes antud perioodide võrdluses sektori müügitulu 801 miljonilt eurolt 816,9 miljoni euroni.

Eelneva kolme kuuga võrreldes IKT sektori kasuminumber kolmandas kvartalis küll kahanes, samas aasta-aastalt jätkati kasvu. Kui eelmise aasta kolmandas kvartalis oli sektori kasumiks 36,0 miljonit eurot ning käesoleva aasta teises kvartalis 67,3 miljonit eurot, siis eelmises kvartalis teeniti info-ja kommunikatsioonitehnoloogia sektoris Eestis 43,2 miljonit eurot kasumit.

IKT sektoris tegutses kolmandas kvartalis 2629 ettevõtet ehk 117 ettevõtet vähem kui teises kvartalis ning 485 ettevõtet rohkem kui eelmise aasta kolmandas kvartalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles