Tallink võtab laenude ennetähtaegselt tagasi maksmiseks uue 440 miljoni euro suuruse laenu

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laevad.
Tallinki laevad. Foto: Toomas Huik

AS Tallink Grupp teatas, et on võtnud 440 miljonit eurot laenu, mida kasutatakse täies ulatuses olemasolevate laenukohustuste tagasimaksmiseks.

Ennetähtaegselt makstakse tagasi neli varasemalt sõlmitud laenu, sealhulgas seni suurima, Silja Line’i ostu ajal võetud laen. Lisaks makstakse tagasi täielikult kõik 2009. aastal sõlmitud laenulepingute muudatustega edasilükatud põhisummad, teatas ettevõte börsile.

Tehingu tulemusel peaks Tallinki hinnangul vähenema kontserni laenude aastased tagasimaksed lähiaastatel ning suurenema finantsiline paindlikkus. Tehingu tulemusel kontserni intressikulu oluliselt ei muutu ning jääb 2013. aastal eeldatavasti väiksemaks kui 2012. aastal.

Varasemate laenude ennetähtaegsest tagastamisest tulenevalt kantakse kuludesse nimetatud laenudega seotud korraldamiskulude jäägid, mida amortiseeriti lineaarselt laenuperioodi jooksul ja mille tulemusel tekib 2012. majandusaasta 4 kvartalis ühekordne finantskulu summas 3,2 miljonit eurot.

Finantseerimise korraldasid Nordea Bank Finland Plc, DVB Bank, Danske Bank A/S, KfW IPEX Bank GmbH, AS Swedbank, Skandinaviska Enskilda Banken AB ning HSH Nordbank AG. Laenu makse- ning tagatisagent on Nordea Bank Finland Plc. Muutuva intressimääraga laenu tagasimaksete lõpptähtaeg on viis aastat.

Laenu garanteerivad AS-i Tallink Grupp tütarettevõtted Tallink Sea Line Ltd, Tallink Victory Line Ltd, Tallink Ltd, Tallink Autoexpress Ltd ja Tallinn Swedish Line Ltd. Laenu tagatisteks on loetletud ettevõtetele kuuluvad laevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles