Kõik Eesti Raudtee neli uut juhti on nüüd paigas

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Lukka
Paul Lukka Foto: EVR Cargo.

EVR Cargo nõukogu nimetas ettevõtte uueks finantsjuhiks  Paul Lukka, kes seni töötas Mandatum Life Balti Investeeringute ja  Varahalduse juhina. Selle sammuga on kevadel alguse saanud raudteefirma juhiotsingud läbi.

Paul Lukka, kellest saab juhatuse esimehe Ahto Altjõe ja veeremijuhi Oskar Kalmuse kõrval kolmas juhatuse liige, asub tööle järgmise aasta veebruarist.

 EVR Cargo nõukogu esimehe Viljar Arakase sõnul valiti Lukka avaliku konkursi tulemusel. «Uuel finantsjuhil ja juhatuse liikmel on tugev rahvusvaheline taust ja haridus, mis toovad ettevõttesse juurde uut lisaväärtust ja suurettevõtte finantside juhtimiseks vajalikku kogemust. Hindame tema varasemat juhtimiskogemust, tegevust investeeringute juhtimise ja investeeringute analüüsi valdkonnas kõrgelt,» sõnas Arakas.

Paul Lukka omandas magistrikraadi 2007 aasta alguses Helsinki School of Economics-s ning on lisaks täiendanud end London Business School’is ja Texas Tech University programmides. Aastatel 2005 – 2007 töötas Paul Lukka Danske Capital Finland / Amber Trusti investeerimiskonsultandina.

Paar kuud tagasi valis EVR Cargo nõukogu valis ettevõtte juhatuse esimeheks avalikul konkursil parimaks hinnatud Ahto Altjõe. Altjõe töötas koos EVR Cargo nõukogu esimehega Viljar Arakasega Arco Varas, Altjõe ehitusdivisjoni direktorina ning Arakas juhina.

Septembris valis Eesti Raudtee nõukogu uueks ettevõtte juhatuse esimeheks senise SEB Ukraina juhi Ahti Asmanni ja novembris palgati ettevõtte finantsjuhiks Toomas Virro, kes on töötanud Kadaka Varahalduse, NT Marine ja Kiviõli Keemiatööstuse finantsjuhina.

Eesti Raudtee jagunes kaheks eraldi ettevõtteks, mille tulemusena anti ettevõtte vara üle ASile EVR Infra ja ASile EVR Cargo, kusjuures esimene võttis ärinimeks ettevõtte ajaloolise nime Eesti Raudtee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles