Venelased noolivad Eesti piimaturgu

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim.
Piim. Foto: SCANPIX

Vene piimandusettevõtja Andrey Beskhmelnitskiy ja tema äripartnerite viimaste aastate jõulised investeeringud Lätti on piimaturule toonud jutud sellest, et sama Vene äriseltskond võib Balti riikides edasi laieneda, kirjutab Äripäev.

Näiteks on vihjatud Oliver Kruudale kuuluva Tere võimalikust müügist Vene investoritele. Kruuda ise selliseid kuuldusi ei kinnita, kuid teiste siinsete turuosaliste sõnul on siiski tunda idapoolsete investorite huvi Balti piimandusse investeerida.

E-Piima juht Jaanus Murakas lausus, et enne lõunanaabrite juurde investeerimist käisid samad investorid ka nende juures maad kuulamas.

«Jah, samal ajal, kui need investorid ostsid Läti tehaseid, siis olid nad huvitatud võrdlevatest pakkumistest. Selliseid telefonikõnesid saime nii meie kui ka mõni teine Baltimaade piimatööstur,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles