Toetus eurole on viimaste aastate kõrgeim

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Toetus Euroopa Liidule püsib samal tasemel, toetus eurole on tõusnud viimaste aastate kõrgeimale, 63 protsendi tasemele, selgub uuringufirma Faktum ja Ariko uuringust.

Novembris toetas 74 protsenti Eesti elanikest Euroopa Liitu kuulumist, võrreldes mullu oktoobris läbi viidud samalaadse uuringuga ei ole toetus Euroopa Liidule muutunud, teatas riigikantselei.

Küsitluse andmeil on toetus euro kasutamisele Eestis tõusnud 63 protsendini, mis on alates 2005. aastast kõige kõrgem näitaja.

Euroala ja Euroopa Liidu tuleviku kindlustamiseks peab 83 protsenti Eesti elanikest vajalikuks tihendada liikmesriikide koostööd. Eesti tegutsemist Euroopa Liidus peab edukaks 51 protsenti vastanutest. Eesti eesmärkidega Euroopa Liidus väidab end hästi või üldiselt kursis olevat 36 protsenti küsitletutest.

Euroopa tasandil tegutsemisel peetakse Eesti kõige olulisemateks eesmärkideks põllumajandustoetuste ühtlustamist ( 28 protsenti) ja Eestit muu Euroopaga ühendava infrastruktuuri nagu Rail Balticu ja Põhjamaadega energiaühenduste rajamist (26 protsenti).

Riigikantselei tellimusel tehtud uuringu eesmärk oli mõõta Eesti elanike toetust Euroopa Liidule ja eurole ning kursisolekut valitsuse Euroopa Liidu suunalise tegevusega.

Faktum ja Ariko viis küsitluse riigikantselei tellimuse läbi 9.-30. novembrini, küsitledes telefonitsi viitsadat 15-74 aasta vanust Eesti elanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles