Facebooki juht annetas pool miljardit dollarit heategevusele

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: SCANPIX

Sotsiaalvõrgustiku Facebook asutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg annetas 500 miljonit dollarit väärt aktsiapaki Silicon Valley Community Foundation heategevusfondile, saadav tulu suunatakse tervishoiu ja hariduse arendamisse.

Zuckerberg teatas eile, et annetab 18 miljonit Facebooki aktsiat Silicon Valley Community Foundationile uute tervishoiu ja hariduse arendamise projektide läbi viimiseks, nimetatud aktsiapaki väärtuseks on eilsete börsihindade järgi ümmarguselt 498,8 miljonit dollarit, kirjutab Reuters.

Facebooki 28-aastase asutaja annetus on osa tema seotusest Giving Pledge'i nimelise grupiga, mille kaks asutajaliiget,  Microsofti endine tegevjuht Bill Gates ja suurinvestor Warren Buffett keelitavad USA miljardäre annetama suuremat osa oma varandusest kas juba oma eluajal või peale surma enda poolt valitud heategevusele, seejuures tuleb oma lubadust kinnitada ka avaliku selgitava kirjaga.

Facebooki tegevjuht on ka varem heategevusele suuri summasid annetanud, kaks aastat tagasi andis ta 100 miljonit dollarit Newarkis New Jerseys asuvatele koolidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles